Η αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα συμβάλουν στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Μία από τις βασικές εργασίες στην ανακαίνιση του σπιτιού μας είναι αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με νέας τεχνολογίας, ενεργειακά κουφώματα.

Ένα από τα μεγάλα προσόντα που σας παρέχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι η ασφάλεια και η σιγουριά, που πρωτίστως οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο από το οποίο αποτελούνται τα προφίλ είναι ένα υλικό με μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές.

Παλιότερα υπήρχε θέμα ασφάλειας, γιατί τα κουφώματα ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά από PVC, όμως τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα έχουν εσωτερικό προφίλ αλουμινίου που προσδίδει στιβαρότητα στο υλικό.

Η INOXAL διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να σας δώσει τις απαραίτητες λύσεις και πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ή την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Κατόπιν επίσκεψης στον χώρο σας και κάνοντας την σχετική τεχνική μελέτη, επιλέγουμε μαζί το ιδανικό κούφωμα για τις δικές σας ανάγκες.

Aναλαμβάνουμε επισκευές – service σε κουφώματα αλουμινίου και συνθετικά – πλαστικά, σε όλη τη Αττική, δίνοντας τις καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις. Επικοινωνήστεάμεσα μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα έρθει στο χώρο σας, για να διορθώσει το πρόβλημα γρήγορα και οικονομικά.

Ναι, διαθέτουμε τις λύσεις και την τεχνογνωσία για την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Τα εξειδικευμένα συνεργεία μας θα αντικαταστήσουν τα υπάρχον κουφώματα σας ΑΜΕΣΑ, χωρίς να μείνει το σπίτι σας έκθετο ούτε μία ημέρα. Το ίδιο ισχύει ακόμη και τους κρύους – χειμερινούς μήνες. Η αλλαγή των κουφωμάτων θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία έκθεση του σπιτιού σας, στο κρύο! Κύριος γνώμονας πάντα αποτελεί να μην μείνουν μερεμέτια και κακοτεχνίες, καθώς χαρακτηριστικό των εργασιών μας είναι το άριστο αισθητικά αποτέλεσμα.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δυσχεραίνουν τη μεταφορά της θερμότητας από τη μία πλευρά στην άλλη, συντελώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ναι μπορούμε να σας χαρίσουμε μέγιστη ασφάλεια και ηρεμία, εάν θέλετε να αλλάξετε την παλιά σας κλειδαριά. Είτε γιατί έχει χαλάσει ή γιατί πιστεύετε πως η τεχνολογία της είναι πλέον ξεπερασμένη και δεν σας προφυλάσσει από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Μη διστάσετε να επικοινωνήστεμαζί μας και με μια καλή μελέτη του χώρου και των κουφωμάτων σας, θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τις παλιές κλειδαριές σας, με νέες σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας

Η σήμανση CE δεν αποτελεί κάποιο σήμα ποιότητας ή μία εμπορική ονομασία. Προέρχεται από τα αρχικά των Γαλλικών λέξεων «Conformité Européenne» που στα Ελληνικά σημαίνει «Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση». Τα προϊόντα που εμπίπτουν στη σήμανση CE θα πρέπει να συμμορφώνονται με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και τα αντίστοιχα εναρμονισμένα πρότυπα. Σκοπός της σήμανσης CE είναι να εξασφαλίσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφαλείας και προδιαγραφών των προϊόντων, έτσι ώστε να προστατεύεται ο τελικός χρήστης.

Το αλουμίνιο ή αργίλιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Το αλουμίνιο προέρχεται από το ορυκτό «βωξίτης» που μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνια και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο. Οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του αλουμινίου, καθώς και η υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται εξηγούν το σημερινό ευρύ φάσμα των εφαρμογών του. Η χρήση του αλουμινίου εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση πολύ καλή ποιότητα στα τελικά προϊόντα από αλουμίνιο.

Εκτός από τον νομό Αττικής, η επιχείρηση μας με το εξειδικευμένο προσωπικό της μπορεί να σας εξυπηρετήσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ – Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστεμαζί μας.

Φυσικά! Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 61 20 828 και 22310 93 270 ή μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας για να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας, ώστε να αξιολογήσουμε τις ανάγκες σας και να σας δώσουμε την προσφορά που ταιριάζει σε αυτές.

Τα νέα, σύγχρονα κουφώματα με τους ανάλογους υαλοπίνακες και τη σωστή τοποθέτηση επιτυγχάνουν καλύτερη θερμομόνωση, μην επιτρέποντας τη μεταφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου και ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας τη θερμότητα στο εσωτερικό του κτιρίου, ώστε να μη διαφύγει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της ζέστης ή της ψύξης στο εσωτερικό του κτιρίου, το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Η καλή θερμομόνωση εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα, διότι δε χρειάζεται υπερβολική χρήση οποιασδήποτε πηγή θέρμανσης ή ψύξης για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, αλλά η ελάχιστη δυνατή χρήση τους.

Η αλλαγή των κουφωμάτων, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνει και την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και προστασία, αφού τα νέα σύγχρονα κουφώματα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εξελιγμένοι υαλοπίνακες που εφαρμόζουν σε αυτά δε σπάνε, αλλά παραμένουν συμπαγείς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος και μεγάλος θόρυβος για να τους διαπεράσει κανείς.

Επίσης, με τα νέα σύγχρονα κουφώματα επιτυγχάνεται και η επιθυμητή ηχομόνωση, ωφέλιμη σε περιοχές με έντονο θόρυβο, απομονώνοντας πλήρως τον ήχο από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ σημαντική είναι και η αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού, δεδομένου ότι τα νέα κουφώματα διατίθενται σε ευρεία ποικιλία σχεδίων, υλικών και χρωμάτων, ώστε να ταιριάζουν ιδανικά σε κάθε κτίριο δημόσιο ή ιδιωτικό.

Δεν είναι φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβαίνει. Οι υδρατμοί μπορεί να εμφανίζονται στην επιφάνεια του γυαλιού αλλά ποτέ και σε καμία συνθήκη μεταξύ των υαλοπινάκων. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε τα τζάμια θα πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως και όχι να επισκευαστούν, αφού καμία επισκευή σε κατεστραμμένα παράθυρα δεν θα είναι απολύτως επιτυχής, ενώ επιπλέον θα κοστίζει ακριβά.

Το κόστος των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι αφού συνυπολογιστούν με ακρίβεια σχηματίζουν το τελικό κόστος, το οποίο δίνεται ως προσφορά σε κάθε πελάτη. Οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν αφορούν:
– Στον αριθμό των παραθύρων
– Στο μέγεθος των παραθύρων
– Στην ύπαρξη ή μη μπαλκονόπορτας
– Στον προσανατολισμό του σπιτιού και ξεχωριστά των δωματίων
– Στο υλικό –ξύλο, συνθετικό ή αλουμίνιο –που προτιμά ο πελάτης
– Στον τύπο και τον αριθμό των υαλοπινάκων (διπλά, τριπλά, αντιβανδαλιστικά, κ.λπ.)
– Στην προτίμηση του πελάτη ως προς την εταιρία παραγωγής, εισαγωγής, κ.ά.

Όταν υπολογιστούν, μετρηθούν και εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι, τότε διαμορφώνεται το τελικό κόστος, το οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά στον πελάτη.

Οι δυνατότητες ως προς την ταχύτητα κατασκευής, παράδοσης και τοποθέτησης των κουφωμάτων διαφέρουν ανά εταιρία. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στους χρόνους από την παραγγελία ως την ολοκλήρωσή της διαδραματίζουν και οι απαιτήσεις της παραγγελίας. Παρόλα αυτά στην INOXAL® , τα εξειδικευμένα, έμπειρα συνεργεία μας καθιστούν εφικτή, ακόμη και τους κρύους, χειμερινούς μήνες την αντικατάσταση των κουφωμάτων χωρίς καμία έκθεση του σπιτιού στο κρύο. Υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του κάθε κουφώματος μεμονωμένα και αντικατάστασης του αμέσως, ολοκληρωμένα.

Τα κοινά κουφώματα, όπως τα γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια, δε σταματούσαν την εξωτερική θερμοκρασία από το να εισβάλει στο εσωτερικό του κτιρίου, ούτε εμπόδιζαν τη θέρμανση ή την ψύξη από το εσωτερικό ενός κτιρίου να διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα σύγχρονα θερμομονωτικά ή ενεργειακά κουφώματα, τα οποία κατασκευάζονται με «θερμοδιακοπτώμενο προφίλ», επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Κρατούν την εξωτερική θερμοκρασία στην εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού και την εσωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Έτσι, η ζέστη ή η ψύξη εγκλωβίζονται στο εσωτερικό διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο, το ενεργειακό κούφωμα δεν μπορεί από μόνο του να επιτύχει την υψηλότερη ενεργειακά απόδοση. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει τόσο το είδος του τζαμιού που χρησιμοποιείται, όπου θα πρέπει για να είναι ενεργειακό να αποτελείται από δύο τζάμια, από τα οποία το ένα να διαθέτει επίστρωση χαμηλής εκπομπής. Τέλος, για την επίτευξη καλού συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας το κούφωμα δε θα πρέπει να το διαπερνά αέρας, θα πρέπει δηλαδή τα κουφώματα που επιλέγουμε να διαθέτουν και αεροστεγανότητα.

Η θερμική απώλεια ενός κτιρίου οφείλεται 20% στη σκεπή και 20% στο δάπεδο, 25% στους τοίχους και 35% στα παράθυρα. Η μόνωση σε δάπεδα, σκεπή και τοίχους σ’ ένα παλιό σπίτι, είναι αρκετά δαπανηρή, χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, ενώ η αλλαγή και τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών νέας γενιάς με υψηλή ενεργειακή απόδοση αποτελεί μια γρήγορη, απλή στην εφαρμογή της και οικονομικά ορθότερη λύση.

Τα ενεργειακά τζάμια (LOW-E) δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από το εσωτερικό χώρου ενός κτιρίου στο εξωτερικό και αντίστροφα. Το ενεργειακό τζάμι έχει την ιδιότητα να αφήνει το φως του ήλιου να διαπεράσει στο εσωτερικό αλλά την ίδια στιγμή δρα σαν ασπίδα προστασίας στη θερμότητα του ήλιου και αντίστροφα συγκρατεί τη θερμότητα που παράγεται στο εσωτερικό του χώρου ώστε να μη διαφύγει από τα παράθυρα στο εξωτερικό περιβάλλον. Συμπερασματικά λοιπόν, στα οφέλη του ενεργειακού υαλοπίνακα συγκαταλέγονται η θερμομόνωση το χειμώνα ή καλή ψύξη το καλοκαίρι, η μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης, η μείωση κατά 70% της υπεριώδους ακτινοβολίας που συμβάλλει στη φθορά των αντικειμένων που εκτίθενται σε αυτήν, η φωτεινότητα του χώρου, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος και η συμβολή στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα των κουφωμάτων και της παραγωγής των υαλοπινάκων υπήρξε παράλληλη ανάπτυξη των οργανισμών πιστοποίησης που μετρούν, ελέγχουν και πιστοποιούν την απόδοσή τους βασιζόμενοι σε κριτήρια διεθνώς αποδεκτά.

Οι εταιρίες που παράγουν πιστοποιημένα κουφώματα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την κατασκευή τους όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ελέγχονται διαρκώς σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους και λαμβάνουν πιστοποιήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι υπόκεινται σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησής τους σε διαρκείς ελέγχους, ώστε να ανταποκρίνονται με ακρίβεια σε όλες τις ιδιότητες που τα συνοδεύουν και να αποδεικνύεται έμπρακτα η συμπεριφορά τους σύμφωνα με το σχεδιασμό τους. Συγκεκριμένα, στα πιστοποιημένα κουφώματα μετράται η απόδοσή τους σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες, η αντίστασή τους στον άνεμο, στη φωτιά, η θερμομόνωση, η ηχομόνωση, η υδατοστεγανότητα, κ.λπ..

Επίσης, ελέγχονται και πιστοποιούνται οι βαφές, τόσο οι ηλεκτροστατικές όσο και τα αλουμίνια με την τεχνική της ανοδίωσης, όπου ελέγχονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στο τελικό προϊόν

Για την τελική απόφαση της επιλογής ενός κουφώματος θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φέρει σ’ επαφή τον αρχιτέκτονα, το μηχανικό ή τον υπεύθυνο της ανακαίνισης του κτιρίου με τον κατασκευαστή της εταιρίας κουφωμάτων, ώστε να επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο κούφωμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εξειδικευμένος επαγγελματίας, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής ή ανακαίνισης του κτιρίου, τότε ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης θα πρέπει να καταγράψει με σαφήνεια τις ανάγκες του (ασφάλεια, θερμομόνωση, ηχομόνωση, κ.ά.) – να ακούσει την πρόταση των ειδικών, οι οποίοι θα έχουν καταγράψει πλήρως τις ανάγκες του κτιρίου, τις διαστάσεις, τον προσανατολισμό των δωματίων, τις ιδιαιτερότητες των χώρων και να καταλήξει με γνώση στην τελική του απόφαση.

Η έλλειψη αερισμού του εσωτερικού χώρου είναι ο κύριος παράγοντας της αύξησης της υγρασίας στο εσωτερικό, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μούχλα που σχηματίζεται. Η λύση στο πρόβλημα είναι ο καλός, σωστός και συχνός αερισμός του κτιρίου.

Η θέση του συνόλου του κτιρίου όσο και κάθε χώρου ξεχωριστά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση των κουφωμάτων. Ένα βορεινό δωμάτιο, ανήλιαγο όλες τις ημέρες του έτους χρειάζεται διαφορετικό κούφωμα από ένα δυτικό ή ανατολικό δωμάτιο. Επιπλέον ρόλο στην απόδοση του κουφώματος έχει ο τύπος του υαλοπίνακα καθώς και η πιθανή ή μη σκίασή του, ενώ για την τελική μέτρηση της απόδοσή τους συνυπολογίζονται και οι ενεργειακές απώλειες.