Το χρώμα που θα επιλέξετε για τα κουφώματα αλουμινίου σας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αναβαθμίζει αισθητικά το τελικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα επηρεάζει και την αντοχή του στο χρόνο. Τα χρώματα επιλέγονται, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή αλουμινίου και τον αρχιτέκτονα, τα συστήματα αλουμινίου αλλά και τα χρώματα πούδρας, που θα προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα με υψηλή αντοχή στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία, την τριβή, τη χάραξη και τα χτυπήματα.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες χρωμάτων:

Τα χρώματα απλής ανθεκτικότητας και τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας.

Στις δύο (2) αυτές κατηγορίες περιλαμβάνονται:

1.Χρώματα απλής ανθεκτικότητας :  

  • Γυαλιστερά με λεία επιφάνεια –  RAL αποχρώσεις
  • Ματ με λεία επιφάνεια –  RAL αποχρώσεις

2.Υπερανθεκτικά Χρώματα :

  • Μεταλλικά ματ  με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας (Fine Texture) – σε ειδικές αποχρώσεις
  • Ματ  με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας (Fine Texture) – σε RAL αποχρώσεις
  • Μεταλλικά ματ  με λεία επιφάνεια – σε ειδικές αποχρώσεις

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, ανά κατηγορία :

Χρώματα απλής ανθεκτικότητας

  • Γυαλιστερά με λεία επιφάνεια – σε RAL αποχρώσεις: (Εύκολο καθάρισμα)
  • Ματ με λεία επιφάνεια – σε RAL αποχρώσεις: (Σε σχέση με τα γυαλιστερά λεία μεγαλύτερη αντοχή & δυσκολότερο καθάρισμα)

Υπερανθεκτικά Χρώματα :

  • Μεταλλικά ματ  με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας (fine texture) – σε ειδικές αποχρώσεις: (Πολύ υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία της χώρας µας, άψογη διατήρηση απόχρωσης και γυαλάδας, υψηλή αντοχή σε χάραξη, τριβή και χτυπήµατα, εύκολος καθαρισμός, λόγω της ειδικά σχεδιασμένης επιφάνειας.)
  • Ματ  με υφή αμμοβολισμένης επιφάνειας (fine texture) – σε RAL αποχρώσεις: (Πολύ υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία της χώρας µας, άψογη διατήρηση απόχρωσης και γυαλάδας, υψηλή αντοχή σε χάραξη, τριβή και χτυπήματα, εύκολος καθαρισµός, λόγω της ειδικά σχεδιασµένης επιφάνειας).
  • Μεταλλικά ματ  με λεία επιφάνεια – σε ειδικές αποχρώσεις: (Πολύ υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία της χώρας µας, άψογη διατήρηση απόχρωσης και γυαλάδας,εύκολος καθαρισµός, λόγω της ειδικά σχεδιασµένης επιφάνειας).

Η πολύ υψηλή ένταση ηλιακής ακτινοβολίας, που επικρατεί στη χώρα µας, προκαλεί ξεθώριασµα και απώλεια γυαλάδας στα κουφώματα αλουμινίου. Επιλέγοντας Υπερανθεκτικά Χρώµατα, προλαµβάνουµε τις φθορές που προκύπτουν και δεν µπορούν να διορθωθούν.

Παράλληλα, λόγω της ειδικά σχεδιασμένης επιφάνειάς τους, προστατεύουμε τα κουφώματα από γρατζουνιές, τριβή και χτυπήματα, με αποτέλεσμα να προστατεύουν αλλά και να προσθέτουν διάρκεια και αξία στην κατασκευή, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος συντήρησης. 

Για τις παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχουν οι βαφές Sea Side Class. Η  ΕΤΕΜ διαθέτει πιστοποιητικό QUALICOAT SEASIDE CLASS – ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ, ως επιβεβαίωση ότι το βαφείο της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κατεργασίας.

Αντιβακτηριδιακό χρώμα πούδρας : Οι πιστοποιημένες αντιβακτηριδιακές βαφές πούδρας μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη βακτηρίων έως και 99,9%, ιδιότητα η οποία διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης. Η τεχνολογία ιόντων αργύρου διασφαλίζει την αποτελεσματική αντιβακτηριδιακή προστασία για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής των επιφανειών και µειώνει σημαντικά τον κίνδυνο επιμολύνσεων.  Συνιστάται για χώρους και εφαρμογές υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος, νοσοκομεία, φαρμακευτικά εργαστήρια, ιατρικούς εξοπλισμούς αλλά και για χώρους υψηλού συνωστισμού, όπως πάρκα παιδικές χαρές γυμναστήρια.

Ανακαλύψτε τους καταλόγους με τους διαθέσιμους κωδικούς χρωμάτων.